Tjänster för att se filmer online


Filmer inspelade i Krakow

Krakow är en stad med många studenter, otaliga kaféer och livlig kultur. Det är definitivt en av Europas mest charmiga städer. Livet i Krakow går till stor del ut på att träffas över en kopp kaffe på något av alla kaféer. Den unika atmosfären, den vackra gamla arkitekturen och det stora utbudet av historiska sevärdheter lockar tusentals besökare varje år. Inte konstigt att Krakow har blivit ett av de mest populära turistmålen i Europa.

Det officiella namnet på staden är den kungliga huvudstaden Krakow, och staden har en gång varit Polens huvudstad. Trots att Warszawa ju är Polens officiella huvudstad, är det fortfarande många som tycker att Krakow är själva symbolen för polsk historia och tradition. Staden kallas också Polens kulturhuvudstad, för dess olika kulturella evenemang och många konstgallerier.

Krakow har med sin vackra stadskärna varit inspelningsplats åt ett flertal filmer så som Schindler's List (1993), The Grand Budapest Hotel (2014) och True Crimes (2016).

I Grand Budapest hotell är det bara en enda scen i filmen som är från Krakow, nämligen scenen vid kyrkogården. Medan Schindler's List i huvudsak är inspelad i och omkring Krakow. True Crime spelades in i Polen och till stor del i Krakow.

Vilken är din favoritfilm från Krakow?

Inga kommentarer

Skicka en kommentar