Tjänster för att se filmer online


Victoria & Abdul


Victoria var drottning av Storbritannien och 1861 dog hennes älskade make Prince Albert. Denna film utspelar sig 1887 och hennes firande av att hon har suttit 50 år vid makten. En del av firandet inkluderar en visning av ett hedersmynt av två indier Abdul (Fazal) och Mohammed (Adeel Akhtar), den första som valts på grund av hans höjd, och den andra som en sista-minuten-lösning.

Filmen fokuserar på den okonventionella vänskapen sm uppstår mellan Victoria och Abdul samt drottningens återuppvaknande. Abdul blir hennes "Munshi" - en spirituell rådgivare och hennes lärare av Urda och Koranen. Som du kan förvänta dig är allt ganska skandalöst och frustrerande för personer som premiärminister Lord Salisbury (Michael Gambon), Lady Churchill (Olivia Williams), Victorias son Bertie (Eddie Izzard) och den kungliga personalen: Sir Henry (den nyligen avlidne Tim Pigott-Smith), hennes läkare Dr Reid (Paul Higgins) och hennes skällande piga fröken Phipps (Fenella Woolgar).

Balmoral, Isle of Wight och Windsor Castle är alla en del av det hisnande landskapet, medan absurditeten i den kungliga statusen ses genom de indiska tjänarnas ögon. Det mesta fokuset är på Victorias omvandling från lycklös, monark till en ivrig och engagerad äldre kvinna som förälskas i livet, och som kämpar mot "evighetens bankett".

Lee Hall (Oscar nominerad för BILLY ELLIOT) skrev manus baserat på boken av Shrabani Basu.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar