Tjänster för att se filmer online


Before sunrise i Wien

 
I filmen "Before Sunrise" får vi följa Jesse (Ethan Hawke), en ung amerikansk man, och Céline (Julie Delpy), en ung fransk kvinna, som möts på ett tåg. Båda går av i Wien, och eftersom de inte har råd med något hotell och eftersom de bara ska spendera ett dygn i stan, tillbringar de istället natten med att promenera runt i Wien samtidigt som de lär känna varandra.

Handlingen kan verkligen betraktas som minimalistisk, eftersom det inte händer mycket, bortsett från att huvudkaraktärerna går och pratar. Men man får istället en djupdykning i Jesse och Célines syn på livet och kärleken. Jesse är en romantiker förklädd som en cyniker, och Céline är till synes en romantiker, om än med några tvivel. Eftersom båda tror att de aldrig kommer att se varandra igen, avslöjar de mer om sig själva än de normalt skulle göra.

För den som har varit i Wien eller funderar på att åka dit, är filmen som en enda lång sightseeing av stan. Och även om man kan besöka precis samma platser som de gör i filmen, så är det svårt att lyckas med det på samma korta tid i verkligheten.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar