Tjänster för att se filmer online


What is the Electric Car?


BETYG: 4 AV 5

Den här dokumentären från 2010 är gammal vid det här laget, men frågan om elbil är ändå lika aktuell idag. Även om utbudet av elbilar och möjligheten att ladda dem är större än någonsin, florerar det fortfarande en hel del myter och motstånd mot elbilar.

Med tanke på elbilens framfart de senaste åren är det kul att genom den här dokumentären titta i backspegeln (hihi) för att se hur tongångarna lät då och samtidigt inse att vissa saker är minst lika aktuella idag, trots att utveckligen har gått i rasande tempo.

Regissören Ken Grant och hans medförfattare Andrew Reilly har lyckats skapa en avslappnad, lättsam dokumentärfilm som tar upp praktiskt taget alla invändningar du någonsin har hört om att äga en elbil.

Filmen innehåller intervjuer med viktiga tillverkare, försäljare, förare och verkliga pionjärer inom elbilsbranschen. Det är en fascinerande och informativ film för alla som är bilintresserade eller för den saken, historieintresserade.

Man kan se filmen som ett tidsdokument på ett sätt, men också som en fortfarande informativ och underhållande dokumentär om ett av det största och viktigaste teknikskiftena i modern tid.

Och egentligen är det väl bara en tidsfråga innan vi alla har en elbil som över natten står och laddar via en laddbox på parkeringen där vi bor, redo att ta dig 40 mil varje dag när du vaknar.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar