Tjänster för att se filmer online


Filmer att se för dig som snart ska åka till Berlin


Berlin är utan tvekan en stad som gör sig väldigt bra på film. Stadens pampiga avenyer och karaktäristiska arkitektur syns i ett otal såväl kända som okända filmer. Här är ett urval av några av de bästa filmerna att se för dig som ska resa till Berlin.

Goodbye Lenin (2003)
En berättelse om Alex, en ung Östtysk pojke, vars mamma hamnar i koma strax före Berlinmurens fall 1989 och vaknar sedan i ett återförenat Tyskland. Men läkare säger till Alex att den potentiella chocken av en sådan nyhet kan ge henne en hjärtinfarkt, så hon får inte få veta vad som har hänt. Som ett resultat måste Alex och hans vänner återskapa DDR-illusionen i sin mammas lägenhet för henne, medan de två tidigare länderna förenas utanför.

Chasing Liberty (2004)
Detta är en romantiska komedi om dottern till USA:s president som förälskar sig i en hemlig agent. Delar av filmen utspelar sig i Berlin. Till exempel finns det scener från Love Parade, en elektronisk dansmusikfestival som ägde rum i Berlin årligen under 1990-talet och början av 2000-talet.


The Bourne Supremacy (2004)
Den här filmen utspelar sig till stor del i Berlin. Till exempel kan man se en spännande jakt nattetid som inkluderar Zoologischer Garten-stationen och floden Spree när karaktären Jason Bourne (Matt Damon) försöker undvika den lokala polisen. Många scener i filmen i Moskva filmades faktiskt också på plats i Berlin.

Aeon Flux (2005)
En dystopisk science fiction-film är kanske inte det du skulle inspirera dig att besöka Berlin. Trots att den utspelar sig i en fiktiv framtida stad filmades mycket av filmen faktiskt på plats i Berlin. Några av Berlins mer ovanliga och futuristiska byggnader, som House of World Cultures och Bauhaus Archive finns med i filmen.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar