Tjänster för att se filmer online


Snälla kriminella – roligt i ett rasande tempo

Foto: Story Studio One

BETYG: 4 av 5

Snälla kriminella är regisserad av Sara Young som också har varit en del av teamet som har skrivit filmen. Från första stund kan man inte låta bli att både skratta och le åt såväl dialogen som de absurda händelserna i filmen. Och det är ju precis det som är syftet med filmen, att underhålla.

Filmen handlar om cykelbudet Sasan som precis ska fria till sin flickvän, men efter en kväll på en stå-upp show på Norra Brun där Johan Glans uppträder. Efter showen försvinner flickvännen och Sasan letar efter henne. Till slut hittar han henne tillsammans med Johan Glans i ett av restaurangens förråd.

Som om inte detta vore nog förlorar Sasan jobbet och hans hund drabbas av ett problem som gör att det krävs en operation, en operation som kostar 100 000 kr. Plötsligt måste Sasan, som annars aldrig skulle göra något olagligt, att ta till lite annorlunda metoder för att få ihop pengarna. Till sin hjälp har han MC Baboo, en rappare som försöker skaffa sig lite mer "street cred".

Filmen håller ett högt tempo rakt igenom och man vet aldrig riktigt vad som ska hända. Det delas också ut kängor åt höger och vänster gällande allt möjligt i samhällsdebatten. Till exempel får man se ett motorcykelgäng som försöker vara mer miljömedvetna genom att köra segways.

Extra roligt är också att Sara Youngs man Johan Glans framställs som en dryg och snobbig person som är snuskigt rik. 

En helt klart sevärd film som lockar till skratt. Man får bara bortse ifrån en del saker i handlingen som kanske inte känns helt vattentäta eller logiska. Det är dock inget som stör det övergripande intrycket av filmen som får en fyra (av fem) i betyg.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar