Tjänster för att se filmer online


Jönssonligan på Mallorca


 BETYG: 3 av 4

Jag växte upp med filmerna om Jönssonligan och har förmodligen sett de fyra första filmerna över hundra gånger tillsammans. Som med alla bra filmserier, så börjar de förr eller senare att vackla och dala. För Jönssonligan var filmen som utspelar sig på Mallorca ett sådant tillfälle.

Man kan tänka sig hur de tänkte. "Hur kan vi förnya oss?" Jo, genom att byta Sverige mot Mallorca och genom att introducera några nya skurkar som Jönssonligan tampas mot. Visst behåller man också mycket av det som hör Jönssonligan till, så som Wall-Enberg och Franz Jäger-skåp, men det är ändå något med Jönssonligan på Mallorca som gör att man hellre ser de tidigare filmerna.

Själva handlingen i filmen är att Vanheden och Harry har flyttat till Mallorca där Doris driver en massage och solarieverksamhet. Sickan är dock kvar i Sverige. Gänget har lyckats förlora alla pengar de fick från IKEA-kuppen genom att investera i Fermenta-aktier. 

Dynamit-Harry, Ragnar Vanheden och Doris har flyttat till Mallorca där Doris driver en spa- och solanläggning under namnet Dorisol. Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson är däremot kvar i ett regnigt och kallt Stockholm där han tillbringar tiden med att se till Doris bostad. Pengarna från IKEA-kuppen har ligans medlemmar lyckats förlora genom att investera dem i ett stort antal Fermenta-aktier (ett verkligt företag vars aktier störtdök.

Sickan blir erbjuden pengar för att öppna ett kassaskåp som finns på Mallorca och reser dit. Han blir dock lurad och behöver hjälp av Vanheden och Harry. De planerar sedan att blåsa Wall-Enberg.

Så när det gäller handlingen är det klassiskt Jönssonligan. Men det saknas hjärta, det saknas det där lilla extra som de andra Jönssonliganfilmerna har skämt bort oss med.


Inga kommentarer

Skicka en kommentar