Tjänster för att se filmer online


Födelsedagen - en film där 50 års presenten mest består av drama och konflikt


BETYG: 3 AV 5

I den sista av sina sju filmer som bygger på dödssynderna avslutar manusförfattaren Richard Hobert serien genom att bjuda in de flesta av huvudpersonerna från de tidigare filmerna till en stor födelsedagsfest. Filmen är underhållande i sig själv men den blir bra mycket bättre om du har sett de andra sex filmerna. 

Mikael och Catti har nu två barn och förbereder sig för Mikaels 50-årsdag. Catti har dock blivit kär i någon annan och planerar att lämna Mikael, medan Mikael planerar att fria till Catti under festligheterna.

Tidigare karaktärer dyker upp till festen vilket bidrar till dramatik på en rad olika sätt. Ingrid kommer från voläntärsarbete i Afrika och är nästan blind efter ett myggbett. Erik anländer och letar efter sina barn, vars mamma nu bor hos grannen Henning. Tove är numera en framgångsrik affärskvinna, och det sliskiga fyllot Ralf är Cattis enda släkting på festen.

Man kan lugnt säga att Mikael får gott om drama och konflikter i 50 års present.

Vissa sidohistorier borde ha nog ha fått mer tid men den namnkunniga skaran skådespelare gör att filmen ändå fungerar hyfsat. Vi snackar ju ändå om namn som Lena Ende, Pernilla August, Sven-Bertil Taube och Börje Ahlstedt för att nämna några.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar