Tjänster för att se filmer online


Inferno

BETYG: 4 AV 5

"Inferno" är en amerikansk thrillerfilm från 2016, regisserad av Ron Howard och baserad på Dan Browns roman med samma namn. Filmen följer professor Robert Langdon (spelad av Tom Hanks) när han vaknar upp på ett sjukhus i Florens med minnesförlust och försöker följa en ledtråd som ska hjälpa honom att stoppa en globalt hotande epidemi.

Handlingen i filmen tar sin början på ett sjukhus i Florens, där Langdon vaknar upp och upptäcker att han lider av minnesförlust och inte kan minnas de senaste dagarna. Snart inser han att han befinner sig mitt i en farlig konspiration som kan hota hela mänskligheten.

Filmen utspelar sig på flera platser i Florens, inklusive Piazza del Duomo, Palazzo Vecchio, Baptisteriet, Vasarimuseet, Boboli-trädgårdarna och Uffizierna. Dessa platser har en viktig roll i filmens handling och bidrar till att skapa en autentisk känsla av Florens som stad.

Överlag är det en spännande film som är klart sevärd, om inte annat för att man får se så mycket av Florens.

"Inferno" är den tredje filmen baserad på Dan Browns romaner om Robert Langdon. De tidigare två filmerna i serien är Da Vinci-koden" (2006) och "Änglar och demoner" (2009).


Inga kommentarer

Skicka en kommentar