Tjänster för att se filmer online


Filmer från Aten

Det finns många filmer som utspelar sig i Europeiska huvudstäder som Paris, London och Rom. Men Greklands huvudstad Aten är inte lika frekvent förekommande i filmvärlden. 

The Two Faces of January (2014)
En thriller baserad på en roman av Patricia Highsmith, med Viggo Mortensen, Kirsten Dunst och Oscar Isaac i huvudrollerna. Filmen har flera scener från Aten, inklusive de vid Akropolis.

Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)
 Även om större delen av denna actionfilm med Angelina Jolie inte är inspelad i Aten, innehåller den några scener från staden.

Boy on a Dolphin (1957)
Denna romantiska film med Sophia Loren som dykare som upptäcker en guldstaty utanför den grekiska kusten, innehåller vackra scener från Aten och andra delar av Grekland.

My Life in Ruins (2009)
En romantisk komedi som kretsar kring en amerikansk reseguide som arbetar i Grekland. Filmen innehåller scener från Akropolis och andra historiska platser i Aten.

For Your Eyes Only (1981) 
Denna Bond-filmerna med Roger Moore har flera scener från Aten, särskilt den berömda scenen med Monastiraki Square och Akropolis.

För visst finns det vackra platser i Aten. Akropolis, som blickar ut över staden från sin höga klippa, är ett av de mest kända forntida monumenten i världen. 

Runt Akropolis finns det historiska kvarteret Plaka med sina slingrande stenlagda gator, gamla hus och mysiga kaféer, vilket ger en känsla av att tiden har stått stilla. Nära Plaka ligger det antika Agora, som en gång var hjärtat i det antika Aten, och nu tjänar som en påminnelse om stadens storhetstid. 

Monastiraki, med sin blandning av bysantinska kyrkor och osmanska moskéer, erbjuder en labyrint av små affärer och marknadsstånd. En promenad upp på Lycabettusberget belönar besökaren med en hisnande utsikt över staden, havet och bergen i fjärran. 

National Garden, en grönskande oas mitt i stadens brus, perfekt för en lugn promenad bland palmerna, gamla monument och små dammar.

Så kanske får vi se fler filmer som utspelar sig i Aten i framtiden.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar